St. Kinderopvang Kiekeboe Putten

Stichting Kinderopvang Kiekeboe
Boekweitstraat 20
3882 GN Putten

spelen... leren... groeien...

Dagritme

Voorschoolse opvang

De kinderen worden 's morgens om 07.15 uur bij de BSO van Kiekeboe gebracht. Het programma is nog niet bekend aangezien we de mening van de ouders in onze keuze willen meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke maaltijd of gewoon even lekker doen waar ze zin in hebben (kleien, lezen, knutselen, bouwen, spelen, etc.). Kiekeboe, zorgt ervoor dat de kinderen om 8.30 uur op hun school aanwezig zijn.

Naschoolse opvang

Na een groot deel van de dag doorgebracht te hebben op school, komen de kinderen met de bus van Kiekeboe, met de taxi of op eigen gelegenheid bij de NSO binnengelopen. De middag is zo ingericht, dat het te vergelijken is met hoe de kinderen thuis opgevangen worden. Met een beker limonade en een lekker koekje erbij krijgen ze de gelegenheid te vertellen wat er die dag gebeurd is. Vervolgens kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze willen gaan doen. Er is een algemeen programma aanwezig, de deelname hieraan is echter vrijwillig. De naschoolse opvang is vrije tijd van de kinderen. Er is gelegenheid voor bijvoorbeeld computeren, lezen, knutselen, spelen met andere kinderen. Huiswerk maken kan ook, daar hebben we een lekker rustig plekje voor. Om half vijf nog even gezond wat fruit eten en dan weer verder met het spel. Voor je het weet is papa of mama er weer.

Een dagje BSO tijdens de schoolvakanties

In de vakantie kunnen de kinderen ook komen. We bedenken dan allerlei leuke vakantiebezigheden zoals zwemmen, een uitstapje met de bus en/of trein, bowlen of thema’s zoals piratendag, disco, onderwaterwereld, poppenkastweek, kinderkookcafé en waterfestijn. Daarnaast is er ruimte voor activiteiten die de kinderen zelf bedenken. Vaste punten zijn er om rust in de dag te brengen.