St. Kinderopvang Kiekeboe Putten

Stichting Kinderopvang Kiekeboe
Boekweitstraat 20
3882 GN Putten

spelen... leren... groeien...

Dagritme

We hebben in ons kinderdagverblijf een vast ritme voor de activiteiten van de dag. Dit geeft de kinderen een vertrouwd gevoel. Dit ritme ziet er als volgt uit:

Dagritme

Tussen 07.30 en 9.00 uur worden de meeste kinderen gebracht.

Tot 9.30 uur kunnen de kinderen lekker vrij spelen.

Om 9.30 uur ruimen we met elkaar op en gaan we aan tafel. We eten fruit en drinken roosvicee. Hierna doen we een activiteit met elkaar, zoals zingen, muziek maken, poppenkast spelen, knutselen, spelletjes en gymnastiek. Wanneer het kan, gaan we ook nog even lekker buitenspelen.

Om 11.30 uur gaan we aan tafel. We eten brood en drinken een glaasje melk/karnemelk. Na het eten lezen we voor en dan gaan de meeste kinderen naar bed. De kinderen die 's middags niet meer slapen doen spelletjes, gaan knutselen of spelen.

Tussen 12.30 en 13.30 uur kunnen kinderen gehaald of gebracht worden.

Om ongeveer 14.30 uur zijn de meeste kinderen weer wakker en is het tijd voor een bekertje yoghurt. Daarna doen we een activiteit met elkaar: puzzelen, knutselen of een spelletje.

Om 16.30 uur gaan we met z’n allen weer aan tafel en eten we een cracker of soepstengel en drinken we melk of roosvicee. Aansluitend gaan de kinderen nog even lekker vrij spelen.

Tussen 16.30 en 18.00 uur kunnen de kinderen worden opgehaald.

Het dagritme van de baby's verloopt, in overleg met de ouders, net zoals thuis.